søndag den 16. december 2012

Vaniljecupcakes med knuste julestokke og julestokkesmørcreme

Endnu en juleopskrift på cupcakes. Jeg må nok indrømme, at jeg er mere til de to andre opskrifter: honningkagecupcakes og pebernøddemuffins.

Hvis man pynter med julestokke, som jeg har gjort, så kan de godt blive ret klistret af det - ikke at det påvirker smagen.


ca 24 stk
370g mel
2,5 tsk bagepulver
0,25 tsk salt
113g smør
440g sukker
2 æg
2,25 tsk vaniljeessens
3 dl sødmælk (eller letmælk)
5-6 store julestokke (ca 10 cm)

Alle ingredienser skal have stuetemperatur

Sukker og smør piskes godt sammen til det er let og luftigt, i ca 3-5 min. Tilsæt et æg af gangen og pisk stille og roligt imellem hvert. Mel, bagepulver og salt blandes i en skål. Mælk blandes med vaniljeessens i en anden. Tilsæt ca 1/3 af melblandingen og mælkeblandingen og pisk stille og roligt. Det samme gentages 2 gange mere og der skrabes godt ned af siderne på skålen undervejs. Julestokkene knuses, men ikke så de bliver til pulver, og røres i dejen. De vil smelte i ovnen og give lidt overraskelser til dem, der spiser dem samt lidt farvespil i kagerne.

Formene fyldes ca 2/3 op og bages ved 177 grader i ca 16-18 min. Tjek evt undervejs med en tandstik.

Kagerne her bliver lækre, svampede og luftige. Undlad de knuste julestokke og du har almindelig vaniljecupcakes.


Julestokkesmørcreme
250g smør (stuetemperatur)
500g flormelis
Vaniljeessens efter smag (smag dig frem)
Lidt mælk til at få den rigtige konsistens. Ikke for hård og ikke for flydende.
4-5 store julestokke (ca 10 cm)

Det hele piskes godt sammen i en skål (vent med mælken til du kan fornemme, hvor meget der skal i) til det er let og luftigt og har den rette konsistens. Knus julestokkene, her må det meget gerne være pulver. Tilføj dem og pisk igen. Smag dig frem, om de giver smag nok. Put frostingen i en sprøjtepose med den ønskede tyl og lav dine swirls.

Hvis du bruger f.eks en lukket stjernetyl kan julestoksklumperne godt drille lidt, og tilstoppe din sprøjtepose. Brug evt en tandstik til at tage dem ud undervejs. Til sidst kan du pynte dine cupcakes med små julestokke eller knuse lidt ekstra af dem og drysse over kagerne som krymmel.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar