tirsdag den 29. maj 2012

Flødeboller

Jeg ELSKER flødeboller, så det måtte jeg da prøve at lave selv. Jeg brugte opskriften fra frkcupcake's blog.

Jeg synes selv, at de blev rimelig vellykket, selvom jeg måske skal lære at temperere chokolade, så det ikke "smitter af", når man spiser dem. Desuden skal der måske mere højde på flødebollerne?

Her er flødebollerne inden de overtrækkes med chokolade

Her er de endelige flødeboller. De er pyntet med fondant eller glimmer-krymmel.

Flødeboller
ca. 40 stk

400g marcipan

300g sukker
1 tsk vaniljesukker
1 dl vand
160g past. æggehvider (4 bægre)
ca. 500g chokolade

Bunde
Marcipanen skæres i 40 skiver og lægges på et stykke bagepapir - bages ved 180 grader i ca 5-8 min. De skal lige akkurat være gyldne i kanten.

Guf
Sukker, vaniljesukker og vand kommes i en gryde og koges i ca 5 min. Temperaturen på sukkermassen skal være 121 grader. Undgå at røre for meget i blandingen, mens den smelter.

Æggehvider piskes let. Når sukkermassen har den rette temperatur hældes den langsomt i æggehviderne. Der piskes videre på mellem hastighed i ca 15 min til guffen er fast og danner fine toppe.

Guffen sprøjtes på marcipanbundene (brug evt. tyl 1M - stor stjernetyl). Flødebollerne bages i 3-5 min, alt efter størrelse, så de får en fast overflade. Pas på med ikke at bage dem for meget - de skal ikke blive gyldne.

Når flødebollerne er afkølet skal de overtrækkes med chokolade. Tag evt. en bagespatel og stil flødebollen derpå og hæld chokolade udover med en ske. Når den er dryppet lidt af, kommes den over på et stykke bagepapir (brug evt. en kniv til at flytte flødebollen). Alternativt kan du pensle flødebollen med en bagepensel.

Husk at pynte flødebollen inden chokoladen stivner.

Pas på med ikke at sætte dine flødeboller i køleskabet, før chokoladen er stivnet nogenlunde ved stuetemp. hvis de sættes på køl for tidligt, kan der dannes hvide streger i chokoladen, og den bliver mat.

Flødebollerne kan holde sig i ca 5 dage i køleskab.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar