lørdag den 12. maj 2012

Banancupcakes og Mandelcupcakes

Jeg skulle holde middagsselskab for en flok venner, og så skulle der selvfølgelig serveres cupcakes til. Jeg valgte at lave banancupcakes med chokoladesmørcreme og mandelcupcakes med mandelfrosting.


Jeg lavede rigelig med cupcakes, så der også var til min mosters polterabend dagen efter.


Opskriften er fra "500 muffins & cupcakes" af Fergal Connolly

Mandelcupcakes
ca. 18 cupcakes
225g usaltet smør
225g sukker
225g hvedemel
2,5 tsk. bagepulver
4 æg
1 tsk mandelekstrakt
3 spsk mandelmel

Kom alle ingredienser i en skål og pisk dem sammen med en elektrisk håndmikser, til dejen er glat og bleg - det tager 2-3 minutter. Fordel dejen i papirformene. Bag kagerne i 20 minutter. Tag formene ud af ovnen og lad dem køle af i 5 minutter. Løft papirformene op af formene og lad dem køle af på en rist.

Mandelfrosting
375g flormelis, sigtet
225g usaltet smør
1 knsp salt
lidt mandelessens
evt. farve

Rør flormelis, smør og salt sammen i en skål med en elektrisk håndmikser, til det er glat. Tilsæt mandelessens og evt. farve og bland godt.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar