onsdag den 1. april 2015

Macarons

Dagen i dag har stået på bagning af macarons med min lillesøster, Nanna. Vi endte med at lave 5 forskellige slags. Åh, hvor smager macarons altså bare godt! Vi fandt opskrifter på Maja Vase's fantastiske blog, som er proppet med gode opskrifter på macarons.

Nanna og jeg lavede følgende slags:
- lyserøde macarons med chokoladeganache og 1 skive jordbær i midten
- gule macarons med citronganache
- lilla og sorte macarons med lakrids/hvid chokoladeganache, hvor der i halvdelen af disse også var citronganache
- grønne pistaciemacarons med pistacie/hvid chokoladganache


Se opskrifter under billedet

macarooooons i massevis

Standardopskrift på makronbunde
(12 stk)
43 g mandler (eller mandelmel)
75 g flormelis
1 stor æggehvide
25 g sukker
pulverfarve

Smut mandlerne, og blend dem til fint mandelmel. Hæld flormelis og ned til mandelmelet, og blend videre. Tilsæt pulverfarve, og si blandingen.

Hæld æggehvide og sukker i en skål, og pisk ved laveste hastighed i cirka et minut. Pisk derefter ved højeste hastighed i et par minutter – indtil marengsen danner bløde toppe.

Vend mandelblandingen i hviderne. (Pres dejen mod siderne af skålen med en dejskraber – cirka 35 gange.) Hæld blandingen i en sprøjtepose med rund tyl, og sprøjt små runde cirkler ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad de ubagte bunde tørre ved stuetemperatur i cirka en halv time.

Bag dem ved 160 grader i cirka 12 min.


Chokoladeganache
(12 stk)

40 g fløde
80 g mælkechokolade af god kvalitet
Friske jordbær


Hak chokoladen fint. Bring fløden i kog, og hæld det over chokoladen. Vent et øjeblik, og rør rundt – indtil chokoladen er smeltet. Fyld ganachen i en sprøjtepose og afkøl den. Fyld macaronbundene med ganache og jordbærslice. Nyd dem med det samme.


Citronganache
(12 stk)

40 g piskefløde
80 g hvid chokolade af god kvalitet
cirka 1 tsk citronskal fra øko-citron (smag til)


Hak chokoladen fint, og kom den i en skål. Bring fløden i kog, og hæld den over chokoladen.
Vent et øjeblik, og rør rundt – indtil chokoladen er smeltet. Riv skallen af citronen, og kom den i. (Smag til!). Fyld ganachen i en sprøjtepose, og sæt den på køl.

Fyld macaronbundene med citronganache, og opbevar dem i køleskabet indtil de skal nydes.

Lakrids/hvid chokoladeganache
(12 stk)

120 g fløde
50 g lakridssirup
1/2 tsk rålakridspulver
125 g hvid chokolade

Hak chokoladen. Bring fløde, lakridssirup og rålakridspulver i kog. Hæld det over chokoladen og pisk, indtil chokoladen er smeltet. Stil cremen på køl natten over, og fyld den i en sprøjtepose.


Grønne pistaciemacarons med pistacie/hvid chokoladeganache 
(12 stk)
Bunde
20 g mandler (eller mandelmel)
20 g usaltede pistacienødder
75 g flormelis
1 stor æggehvide
25 g sukker

Smut mandlerne, og blend dem til fint mandelmel. Hæld pistacienødder og flormelis ned til mandelmelet, og blend videre. Si blandingen.

Hæld æggehvide og sukker i en skål, og pisk ved laveste hastighed i cirka et minut. Pisk derefter ved højeste hastighed i et par minutter – indtil marengsen danner bløde toppe.

Vend mandel-pistacie-blandingen i hviderne. (Pres dejen mod siderne af skålen med en dejskraber – cirka 35 gange.) Hæld blandingen i en sprøjtepose med rund tyl, og sprøjt små runde cirkler ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad de ubagte bunde tørre ved stuetemperatur i cirka en halv time.

Bag dem ved 160 grader i cirka 12 min.

Ganache
20 g usaltede pistacienødder
40 ml fløde
80 g hvid chokolade
Frisk citronsaft

Hak chokoladen fint, og hæld det i en skål. Blend pistacienødderne til fint pistaciemel. Bring fløde i kog i en gryde, og hæld den over den hakkede chokolade. Rør rundt, indtil chokoladen er smeltet. Bland noget af pistaciemelet i – og gem resten til pynt. Tilsæt lidt citronsaft - smag til. Sæt ganachen på køl.

onsdag den 18. marts 2015

Gammeldags æblekage

En portion gammeldags æblekage til Søren og jeg. Når jeg laver æblekage, bruger jeg ikke en bestemt opskrift, men koger bare nogle æbler og smager til med sukker. Derefter kommer jeg æblegrøden i en skål skiftevis med makroner. Til sidst slutter jeg af med flødeskum på toppen. Mums mums mums!

Æblekage = 1 stk. glad Søren :)

lørdag den 21. februar 2015

Frugttærte

Efter at have lavet en sund udgave af en chokoladekage, så synes Søren, at han manglede en "rigtig" kage til ham. Og da jeg også havde jordbær med hjem fra Føtex, så havde han en god ide til, hvordan de skulle bruges.

Det resulterede i en frugttærte - og wupti - så var Søren også tilfreds :)


Chokoladekage uden mel

Endnu engang er jeg hoppet over et sundere alternativ. Jeg kastede mig denne gang over en Chokoladekage uden sukker og mel, som jeg fandt på Anne Bechs instagramprofil lige her.

Den smager godt, mens den er lun - mon den også smager godt kold??

onsdag den 18. februar 2015

Black'n'White Raw Fudge Love

Nogle gange benytter jeg mig af lidt sundere alternativer til at få styr på den søde tand. Her er det Black'n'White Raw Fudge Love fra Michelle Kristensens blog. Super lækker snack!

Muuuums!

søndag den 15. februar 2015

Dåbskage til Felix

Endnu en dåbskage er blevet hentet. I dag skal lille Felix døbes, hvor temaet for pynten til festen er grøn, skov og Sebra. Jeg kendte ikke til mærket Sebra, før jeg skulle lave kagen, men er godt glad for resultatet. Det vigtigste var, at forældrene blev super glade, da de så det færdige resultat - så bliver jeg glad og lettet!
Selve kagen blev standardlagkagen.

Pynt, der skulle benyttes til festen.

Den færdige kage.



For at kunne lave figurerne, så de kom til at ligne, tegnede jeg nogle skitser direkte på min skærm, som jeg så kunne overføre ned i fondanten. Derefter skar og klippede jeg fondanten ud og limede sammen. Sjovt at bruge en ny metode til at lave pynt :)






søndag den 8. februar 2015

Sørens fødselsdagskage

Søren havde fødselsdag i går, og han skulle derfor selvfølgelig have en kage. Han ville gerne have en sønderjysk rugbrødslagkage, så jeg fik bikset en bette kage sammen til ham. Opskriften kan findes her.