onsdag den 28. marts 2012

Blåbærcupcakes med Royal Icing

Lidt hygge med cupcakes en onsdag aften er altid godt :) Jeg synes blåbærcupcakes smager lidt ligesom pandekager - lækkert!



Opskriften på blåbærcupcakes er (selvfølgelig) tyvstjålet fra frkcupcake's blog.

Blåbærcupcakes
ca 18 stk

3 æg
3 dl cremefraiche
1,5 dl olie el. smeltet smør

260g sukker
2 tsk. vanillesukker
1 knsp salt
1 tsk bagepulver
300g mel

100-150g grofthakket chokolade
125-175g blåbær (el. andet bær) - enten frosne eller friske

Bland det våde i en skål og det tørre i en anden. Vend derefter det våde i det tørre. Til sidste vendes bær og chokolade i. De bages ved 200 grader i 13-16 min.

OBS: husk ikke at bage dem for længe. De skal bare lige akkurat være gyldne på toppen ellers bliver de nemt tørre.

Royal Icing (RI)
3 past. æggehvider
2 tsk citronsaft
330g flormelis
evt. farve

Pisk æggehvider og citronsaft med en håndmikser. Tilsæt sigtet flormelis og eventuelt konditorfarve og pisk godt.

Fordelen ved RI er, at den er meget nem at arbejde med, og at overfladen bliver flot og skinnende. Bemærk: denne icing skal anvendes straks efter den er lavet, da den hurtigt bliver hård. Alternativt skal den opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet.


tirsdag den 13. marts 2012

Spinningskage

Den her kage har jeg lavet til min far, fordi vi har været til spinning sammen 60 gange, hvilket var vores første mål. Han skulle nemlig have betalt hans nye spinningssko ind igen (det koster 10 kr pr gang i fitness for sko). Han blev glad for belønningen :)

Cyklen fandt jeg på et loppemarked i KBH.


Det er chokoladekage m. jordbærmousse og tobleronemousse, smurt op med chokoladesmørcreme og overtrukket med fondant. Opskrifterne kan findes her.


lørdag den 25. februar 2012

Cupcakes med chokolade - med guf

Tunge chokoladecupcakes skulle afprøves med en ny frosting: hjemmelavet guf med jordbærsmag. Størstedelen af cupcakesene gik til gaver.

 Der var lige lidt cupcakes til Søren og jeg

 Fødselsdagscupcakes til KM

Fødselsdagscupcake til Sørens lillebror i en hjemmelavet æske

Opskrift på cupcakes med chokolade kan findes her.

Italiensk Marengs (guf)
(0,5 portion til 12 cupcakes)
330g sukker
100g vand
150g past. æggehvide
evt. farve og/eller smag

Hæld 300g sukker i vandet og kog det til 115 grader (rør ikke rundt, bare lad det koge). Imens piskes æggehviderne med resten af sukkeret (30g). Når sukkervandet er 115 grader, hældes det i en tynd stråle ned i den piskede æggehvide, mens du pisker videre. Bland evt. pastafarve og/eller smag deri. Pisk indtil sukkermassen er helt kold og danner faste toppe. Guffen er nu klar til at blive sprøjtet ud.

Opskriften er fra frkcupcake's blog.


torsdag den 2. februar 2012

Opskrift på min standardlagkage

Opskrifterne er fra frkcupcake's kageblog. ELSKER den blog!

Chokoladekage bunde
6 æg
300g rørsukker

200g hvedemel
170g kakao
1,5 tsk bagepulver
1,5 tsk vaniljesukke

1 dl stærk kaffe
250g smeltet smør

Æg og rørsukker piskes til sukkeret er opløst - ca. 5 min. Hvedemel, kakao, bagepulver og vaniljesukker sigtes sammen i en skål for sig. De sigtede ingredienser, kaffe og smør røres i æggeblandingen.

Bages i ca. 25 minutter ved 200 grader. Passer til en alm. springform. Jeg plejer at kunne dele den i 3 bunde.

Tobleronemousse
150g toblerone
2,5 dl fløde

Toblerone smeltes og afkøles. Fløden pisken til flødeskum. Vend tobleronen i flødeskummet. Sættes i køleskabet i et par timer før den lægges sammen med bundene.
Passer til 1 lag i en lagkage.

Jordbærmousse
150g jordbær, frosne eller friske
1 tsk vaniljesukker
1 spsk flormelis
2 blade husblas
2,5 dl fløde

Jordbær, vaniljesukker og flormelis koges hurtigt op i en gryde. Husblas lægges i blød i 5 min i koldt vand. Gryden tages af varmen og husblasen røres i. Piskefløden piskes til skum. 1/3 vendes i gryden, så blandingen køles af. Bagefter vendes resten af fløden i gryden.

Moussen sættes i køleskabet i et par timer, før den ligges sammen med kagen. Den passer med 1 lag i en lagkage.

Man kan sagtens bruge en anden slags bær i stedet for jordbær.

Chokoladesmørcreme
(0,5 portion til 12 cupcakes)
9 dl flormelis (ca. 500g)
2,5 dl kakao (ca. 100g)
180g blødt smør
1,25 dl lun mælk
3 tsk vaniljesukker

Det hele kommes i en skål og piskes til en luftig masse. Denne portion passer fint til at smøre en lagkage op på 25 cm diameter.

Fondant
20 stk store marshmallows (MM)
2 spsk vand
400g flormelis (måske mere til når det skal æltes fast)
2 spsk fedtstof (jeg bruger citronolie, som giver en lidt syrlig smag)

Jeg laver fondanten over vandbad, da jeg ikke har mikrobølgeovn (se opskrift til mikroovn på frkcupcake's side)

Kom MM i en skål over vandbad og hæld olie og vand over. Dette skal blive til en smeltet, klistret masse. Rør flormelis i til det bliver fast igen. Kom farve i, hvis det ønskes. 

Jeg plejer at bruge det med det sammen, men det kan godt opbevares i en pose i en lufttæt beholder, så det ikke bliver hårdt.


Første lagkage med fondant

Jeg har fulgt frkcupcake i noget tid og så, at hun havde lavet lagkager, som hun overtrak med fondant og pyntede. Dette ville jeg da også prøve, så jeg lavede en lagkage til min kærestes (Søren) fødselsdag. Jeg fik hjælp af min lillesøster.

Opskrifterne kommer på næste indlæg og er tyvstjålet fra frkcupcake's fantastiske kageblog.

 Først skulle der laves jordbærmousse og tobleronemousse.

Her piskes flødeskum til mousserne

Så er kagedejen undervejs

Nanna er i gang med at lave lidt sommerfugle til kagen

 Kagen er bagt færdig. I gryden bagved er jeg ved at lave fondant.

Pynten til kagen

 Tobleronemousse smøres på den nederste bund

 Kagen, hvor både jordbærmousse og tobleronemousse er i.

 Her er kagen smurt op med chokoladesmørcreme - MUMS!

Kagen er grøn, da det er Sørens yndlingsfarve



 
Den færdige kage

Kagen indeni

Det første stykke kage til Søren


tirsdag den 31. januar 2012

Chocolate Chip Cookies

Lækre cookies er altid godt! Når jeg laver disse cookies, spiser jeg dem alt alt for hurtigt. De er simpelthen bare så gode.


ca. 24 stk
5,5 dl mel
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
1,5 dl sukker
2 dl brun farin
1 tsk vaniljesukker

2 æg
225g smør - smeltes

2,5 dl hasselnødder. groft hakket
150g mørk chokolade, groft hakket
2 tsk kanel og/eller 1 tsk kardemomme

Bland alle de tørre ingredienser i en skål og rør rundt. Bland smeltet smør og æg i melblandingen og rør til dejen er fast. Ælt nødder og chokolade i dejen - brug hænderne, det er nemmest. Sæt 6-8 klatter dej på hver bradepande med en ske. Kagerne vil flyde ud under bagning. Pres dejklumpen lidt med fingrene, så kagerne bliver flade og jævne.

Bag ved 200 grader i 10-15 minutter. Når kagerne er gyldne i kanten, er de færdige. Bag dem ikke for meget, så bliver de tørre. Kagerne skal køle i 20 minutter på en bagerist inden de spises.


mandag den 26. december 2011

Hjemmelavet konfektrulle med fondantpynt

Hvert år til jul plejer min mor og storesøster at lave konfektruller. I år fik jeg dog æren af at pynte den ene af rullerne


Konfektrulle
250g marcipan
1 spsk kaffe (evt. Nescafé)
50g valnødder
1 spsk whisky
lidt flormelis
chokolade til at overtrække med

Bland ingredienserne sammen. Overtrækkes med chokolade og pyntes.