onsdag den 8. juli 2015

No bake Nutella Oreo Cheesecake

I dag har min skønne far fødselsdag, så jeg har lavet kage til i aften, hvor vi skal fejre ham.Jeg skal snart selv holde stor fest, hvor jeg overvejer at lave samme kage, så i aften er en slags test til festen. Desuden er min far stor fan af Nutella, så han blev IKKE skuffet over mit valg af kage til ham :)

Opskriften har jeg fundet hos Cookies, cupcakes, and cardio, som er en canadier, der laver masser af sjove og skøre kager. Inde på hendes side kan I også se en tutorial på kagen, hvilket jo altid er godt! Nedenfor har jeg oversat opskriften til dansk, så den er lidt nemmere at have med at gøre.

Spændingen stiger. Mon den smager godt?

Den kan da kun smage godt!

Lækkerhed!


No bake Nutella Oreo Cheesecake
(Ø 23cm)
150g digestive kiks
60g brun farin
½ tsk kanel
80g smør, smeltet
ca. 450g flødeost
2 tsk citronsaft
½ ltr fløde
80g sukker
12 Oreos + nogle til pynt
1 cup nutella

Jeg brugte en plastkant (a la denne), som jeg placerede i springformen inden, jeg begyndte, så det var nemmere at få springformen af til slut. Desuden giver det også en fin skarp kant.

Rør kiks, brun farin og kanel sammen. Tilsæt smeltet smør og bland godt. Pres massen ned i bunden af springformen. Køl, indtil den er fast (ca. 30min).

I køkkenmaskine piskes flødeost og citronsaft sammen indtil det får en blød konsistens. Tilføj fløde og fortsæt med piskning indtil massen er tyk. Tilføj gradvist sukker og fortsæt med piskning indtil massen er stiv. Del massen i 2.

1.halvdel
Tilføj hakket oreos og bland. Kom massen ovenpå den afkølede kiksebund. Køl ned indtil massen er rimelig fast

2.halvdel
Tilføj nutella og bland. Kom massen ovenpå den afkølede oreomasse. Pynt evt. med (hakkede) oreos. Kagen afkøles i min. 2-3 timer eller natten over.

Skal spises inden for 2-3 dage.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar