fredag den 18. april 2014

Påskecupcakes

I anledningen af, at påsken er over os, og at der blev holdt påskefrokost i min mors familie i går, så var det jo oplagt, at jeg medbragte påskecupcakes! Jeg valgte at lave nogle banancupcakes med chokoladesmørcreme (den opskrift går man aldrig galt med) og nogle gulerodscupcakes m. valnødder med creamcheesefrosting. Mums mums, siger jeg bare!

Jeg lavede nogle søde små kaninnumer og gulerødder i fondant, som bare så SÅ ufattelig nuttede ud på de færdige cupcakes!


De færdige cupcakes

Nedenstående opskrift er tyvstjålet fra bogen "500 muffins & cupcakes" af Fergal Connolly.
Jeg synes, at disse cupcakes ender med at smage mere af valnødder end af gulerodskage - ikke at de smager dårligt af den grund. De er stadig utrolig lækre.

Gulerodscupcakes med valnødder
18 cupcakes

Cupcakes
225g usaltet smør, blødgjort
225g sukker
225g hvedemel
1,5 tsk bagepuler
4 æg
1 tsk allehånde
100g hakkede valnødder
150g friskrevne gulerødder
2 spsk lyse rosiner (dem fravalgte jeg dog)

Varm ovnen op til 175˚. Læg 18 papirforme i muffinforme. Pisk smør, sukker og æg sammen i en stor skål med en elektrisk håndmikser, til det er glat - det tager 2-3minutter. Rør resten af ingredienserne i. Fordel dejen i papirformene. Bag kagerne i 20 minutter. Tag formene ud af ovnen og lad dem køle af i 5 minutter. Løft papirformene op af formene og lad kagerne køle af på en rist.

Cream Cheese Frosting
200g flødeost
175g flormelis, sigtet
1 spsk citronsaft
1 tsk vaniljeekstrakt

Pisk langsomt flødeost og flormelis sammen i en stor skål med en elektrisk håndmikser, til det er cremet og blødt. Tilsæt citronsaft og vanilje og pisk det hurtigt, til det er blandet helt. Smør de afkølede kager med glasur.

Opbevar cupcakes uden glasur i en lufttæt beholder i op til 3 dage eller frys dem i op til 3 mdr.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar