torsdag den 16. maj 2013

Afprøvning af frosting

Jeg har fået en cupcakebog "Julias Cupcakes", som jeg gerne ville i gang med at prøve af. Jeg lavede en omgang chokoladecupcakes med peanutbutter og chokoladestykker, og så lavede jeg 6 slags frosting; chokoladesmørcreme, alm glasur, vanillefrosting, limefrosting, cream cheese frosting og cream cheese frosting med lime.

Halvdelen af cupcakesene på billederne gik til mine forældre, og den anden halvdel gik til Sørens forældre, og så var der en lille slat tilbage til Søren og jeg.



Cupcakes med chokoladesmørcreme

Cupcakes med alm glasur

Cupcakes med vanillefrosting

Cupcakes med limefrosting

 Cupcakes med cream cheese frosting

Cupcakes med cream cheese frosting med lime

Opskrifterne er fra bogen "Julias cupcakes"

Chokoladecupcakes med peanutsbutter og chokoladestykker
ca 24 stk

2 æg
300g sukker
300g hvedemel
1 dl kakao
2 tsk vaniljesukker
2 tsk bagepulver
2,5 dl mælk
200g smeltet smør

1 dl grov peanutbutter
2 dl hakket chokolade

Sæt din ovn på 175 grader uden varmluft. Pisk æg og sukker til en luftig, lys masse. Tilsæt alle de tørre ingredienser, og pisk det sammen med mælken. Vend det smeltede smør forsigtigt ned i dejen, til massen er ensartet blank. Vend peanutbutter og chokolade i dejen.

Fyld dine forme 2/3 op med dej. Bag kagerne på midterste rille i ovnen i ca 15 min. De må gerne stadig virke lidt klistrede på toppen.


Vanillefrosting
Der er til ca 20 cupcakes med fyldig swirl.

720g flormelis
3 tsk vaniljesukker
100g blødt smør
1 dl lun mælk (ca 35-37 grader)
evt farve

Alle ingredienser blandes i en skål og piskes til en luftig creme med elpisker. Når du kan trække frostingen op i en spids med elpiskeren, og spidsen ikke falder sammen, så er frostingen færdig. Tilsæt mere flormelis, hvis du vil have en mere stiv frosting. Tilsæt evt. farve.

Tilsæt 2 tsk revet usprøjtet lime, hvis du ønsker limefrosting.


Cream cheese frosting
Der er til ca 20 cupcakes med fyldig swirl.

200g cream cheese (ikke light)
100g blødt smør
500g flormelis
4 tsk vaniljesukker
evt farve

Alle ingredienser blandes i en skål og piskes til en luftig creme med elpisker. Når du kan trække frostingen op i en spids med elpiskeren, og spidsen ikke falder sammen, så er frostingen færdig. Tilsæt mere flormelis, hvis du vil have en mere stiv frosting. Tilsæt evt. farve.

Tilsæt 2 tsk revet usprøjtet lime, hvis du ønsker ccream cheese frosting med lime.


2 kommentarer: