fredag den 9. september 2011

Flere pop-stick og minicupcakes


Jeg synes pop-sticks er en sjov ting at lege med. Især da jeg fandt mere inspiration i en bog fra Kop&Kande. Derfor gik jeg i gang med flere pop-sticks sammen med min lillesøster, Nanna. Vi lavede dem over 2 dage.

Desuden lavede jeg en masse minicupcakes, fordi jeg ville afprøve min nye form til minicupcakes og Whipped Icing Mix fra Kop&Kande.

Den første dag gjorde vi kuglerne og pynten til pop-sticksene klar.




 



På andendagen gik vi i gang med at pynte, og hold nu op hvor var det sjovt. Vi brugte to farver candy melts, som vi til sidst også blandede sammen, så vi fik en tredje farve.







Mit køleskab blev godt fuldt op :)

Efter vi blev færdig med pop-sticksene, gik vi i gang med at pynte minicupcakes. Vi farvede frostingen i 3 forskellige farver og tilføjede smag. De lyserøde smagte af jordbær, de grønne af chocolate-mint og de blå smagte af vanilje.

 Typisk Nanna at lave noget fra Svampebob





Vi lavede alt alt for meget kage, så jeg lavede en lille gaveæske til min veninde, Tanja, som holdte fødselsdagsfest samme weekend. Hun fik desuden også nogle pop-sticks ved siden af.


onsdag den 7. september 2011

Pop-Sticks


Kageverdenen byder på utrolig mange ting, og nogle af tingene bliver jeg simpelthen bare nødt til at prøve!

Her har jeg forsøgt mig med pop-sticks, som kort fortalt er kage på pind. De pop-sticks som blev vellykket gav jeg til min moster i 50års fødselsdagsgave. Det var ikke helt så nemt at overtrække dem med chokolade, som jeg havde håbet, og stativet jeg brugte fungerede bare heller ikke = chokolade udover hele køkkenet og mig selv.

Jeg synes nu de endte med at blive fine - især da de blev pakket ind i cellofan.


De er lavet af chokoladekage og white decorator icing fra Kop&Kande. Deudover er de overtrukket med lyserøde candy melts og smeltechokolade og så lidt krymmel på toppen.

Jeg synes selv, at pop-sticks er utrolig søde at spise. Jeg kan personligt ikke spise særlig mange af dem, før det bliver for meget. Men så er det jo godt, at jeg kan dele med andre.


fredag den 22. juli 2011

Banancupcakes med cream cheese frosting

Denne opskrift er nok min yndlings cupcake-opskrift. Alle elsker banancupcakes!


Nedenstående opskrift er tyvstjålet fra bogen "500 muffins & cupcakes" af Fergal Connolly

Til 18 cupcakes
225g usaltet smør
225g sukker
225g hvedemel
1,5 tsk bagepulver
4 æg
1/4 tsk muskatnød
225g (2 store) mosede bananer
100g chokolade

Varm ovnen op til 175 grader. Læg 18 papirforme i muffinforme. Rør smør, sukker, mel, bagepulver, æg og muskatnød sammen i en stor skål med en elektrisk håndmikser, til det er glat - det tager 2-3 minutter. Rør de mosede bananer i og bland det godt. Fordel dejen i papirformene. Bag kagerne i 20 minutter. Tag formene ud af ovnen og lad dem køle af i 5 minutter. Løft papirformene op af formene og lad kagerne køle af på en rist.

Disse cupcakes kan opbevares uden frosting i en lufttæt beholder i op til 3 dage, eller frys dem i op til 3 måneder.

Cream Cheese Frosting
200g flødeost
175g flormelis
1 spsk citronsaft
1 tsk vaniljeekstrakt
evt lidt chokolade til at pynte med

Rør langsomt flødeosten i en stor skål med en elektrisk håndmikser, til den er glat og blød. Tilsæt flormelis, citronsaft og vanilje. Rør hurtigt, til det er glat og godt blandet. Smør glasuren på kagerne (jeg brugte bagsiden af en ske). Pynt hver af dem med lidt chokolade.